Sunday, September 27, 2009

Raya Celebration


Tahun ni aku beraya bersama dua family & hubby kesayanganku...hepi giler raya ni walaupon serba sederhana tapi tetap meriah....suka sangat beraya bersama family & my father & mother in law.....Syukur aku dapat family bahagia mcm nie...

Raye pertama aku beraya di Rembau...mmg ramai yang berkumpul kat umh wan tahun ni...Sampai penuh la umh baru wan...nak tido pon kena la berhimpit2..tpi aku dpt bilik tidur..pengantin baru la katakan...hehehe

Raye kedua kami start jalan2 raye ke rumah sedara...Planning mula2 aku nk balik sekinchan pagi2 raye kedua..tpi kena tahan sbb makcik aku dri johor nk balik...so lepas dh jumpa semua terus beraya umh makcik kat seremban plak...balik daripada seremban kami singgah plak umh kak tiri hubby aku...kul 12 mlm baru gerak balik sekinchan....nasib la mak mertua aku xbising...esknya aku baraan sama2 kawan2 hubby daripada satu umh ke satu umh lain kawan2 dia....

Raya keempat plak family aku beraya di sekinchan plak....bergambar sakan kami kat bendang...cantik oooo....nk tgk banyak pic2 raye aku kena la tgk kat facebook aku...hehehe

Raya kelima plak g beraya umh sedara mara hubby aku...daripada sekinchan ke sungai besar..siap bawa mak & abah makan KFC...best sangat...aku tgk mak mertua aku hepi aje....

Raya keenam aku lepak umh aje...then petang tue gerak balik kajang....then malam tue beraya umh kakju kat puchong....beraya kul 11 mlm...nasib la umh sedara...belasah aje le...kak ju masak mee sup...sodap....

Raye ketujuh ni la gambar2nya...kami beraya rumah paksu putra then apa lgi jalan2 sambil bergambar kat sana....mmg best la sbb bila gambar ramai2 mcm ni mmg cantek..lagi2 aksi adik2 aku & sedara2 aku ni mmg luar biasa....sempoi & senang nk ajak bergambar....

Yang penting kami enjoy......raya kali ini aku & hubby aku mmg seronok...nasib la aku & hubby xberasal dari jauh2..boleh gak lari sana sekejap..sni kejap...jadi fair & square la tok mak2 & ayah2 aku..alhamdulillah.......tuhan pertemukan jodohku dengan Mohamad Zaidi Jaini...sygku yang sporting & sempoiii...sayang abang...tenQ for raya ni sbb sudi drive dari sekinchan-rembau-sekinchan-kajang....hehhee

Okla..aku dh penat dok upload gambar raye aku tahun ni dekat 800 keping....hahaha kepada sedara2 aku mana yang nk picxa tue pandai2 la amik kat facebook erk...daaa...gudnite

Wednesday, September 16, 2009

Buka Pose Kapitan QB


Buka pose kat kapitan....malam ni aku dh nk balik sekinchan jadi aku teringin nk buka pose ngan kawan2 kesayangan aku ni...jadi aku ajak la mana yang nk join makan2 kat sni...walaupon kami berlima tapi kecoh & ngilai ketawa kami jerk kat sni...yang jadi bahan kami siapa lagi klu bukan En. Nazri...lalalalaa....tgk la rambut dia...baru g wat treatment...kelakar gila mamat ni...apapon hepi jerk kami sbb nazri ni sporting...kena teruk pon steady sengih lagi....tue yang best tue. Rose pon nampak serasi ngan mereka...xde la pemalu sangat sbb leh masuk kapla...xgitu rose...
Nie dah nk balik...sempat la bergambar2 sakan...biasa la aku klu part amik gambar mmg aku xlupa...sbb nie semua kenangan tau!!! Nanti aku nk tunjuk kat ank cucu aku...betapa happening kawan2 aku. Best kenal ngan korang....yang penting kawan ni mesti jujur & xsimpan dalam hati klu xpoas hati....cakap terus terang mcm depa ni bagus...klu nk lepas pon kat situ jerk...balik dh xde apa2 lagi...kan??

Anyway...thanks to all sbb meriahkan buka pose aku ri ni. Selamat balik raya Rose...nnt malam raya sms la aku erk...hehhee.........Untuk Nazri tue klu rasa bosan raya nnt calling2...klu x hang raya la sorang2....lalalalaa...(maaf zahir batin & halalkan strawberry ko tue erk...ahhaaa) & Yazid adik aku sorang ni..boleh tahan mulut dia ni...tapi mmg sempoi. Yazid hati2 drive balik perlis nnt..walaupon dekat tapi apa2 leh jadi...beringat seblom kena..OK! Selamat Hari Raya...!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Hari ni aku & hubby nk bertolak balik kampung....mula2 sekinchan pastu sabtu ke rembau pula...raya kedua balik semula sekinchan...hehehe...jadi kepada semua kengkawan dan sahabat handai...kami nk ucap " Selamat Hari Raya Aidilfitri" & "Maaf Zahir & Batin". Pandu cermat nnt balik raya...semoga kita dapat beraya bersama keluarga....ingat jangan nk cepat aje...janji sampai dengan selamat tue lebih baik....ingat mak & ayah yang tunggu kepulangan kita....Balikkk kampunggg....ooooo Balikkk kampungggg....hehehe............Seronok la plak. Balik raya kali ni aku berdua...1st time raya ngan hubby sekali....Mesti meriah kan...ade org baru dalam famili dan aku de adik baru....Nurul Aliya Ain yang telah memeluk islam pada 11 September 2009....Alhamdulillah akhirnya terbuka hati lia nk masuk islam...ni ank angkat ummi aku paling ummi sayang...makcik2 pon de berkenan..kami ingat nk jodohkan dia dengan salah sorang ahli keluarga kami supaya dia lebih dekat ngan kami....doa2 kan ianya menjadi....amin.

So, raya ni bukan hubby saje ahli baru...lia pon ahli baru keluarga kami juga....seronoknya aku de dua adik pompuan skang...angah & lia...dua2 aku sayang. Moga raya ni membawa kebahagiaan buat keluarga aku.....Jom balik rayaaaa......

Cornflake Coklat


Nie biskut raya aku last aku wat tok raya nnt...nasib baik jadi ranggup...klu x membazir lagi la jawabnyer...bahan2 wat kuih raya pon banyak lagi ni...nnt leh la aku wat lepas raya..sambung...muahhahahaa....Ummi along dh wat 5 jenis biskut raya tok ummi...so ummi tunggu along balikk tau...muahkkss!!!

Saturday, September 12, 2009

PRN Buka Puasa


Majlis buka puasa yang xseberapa ini tapi meriah dengan kehadiran semua yang sudi meriahkannya....huhuhu...Kami enjoy la walaupon sekejap cuma. Masa mula2 persediaan tue tgk xramai pon yang nk join...tapi bila dh kul 7 lebih barulah semuanya sampai bersama lauk pauk mereka....terima kasih semua...Diharap majlis2 mcm akan selalu diadakan untuk mengeratkan lagi hubungan semua staff di PRN....Terima Kaseeeehhhh semua...

Friday, September 11, 2009

Kad Raya untuk Ayah & Ummi


Kad raye tok Ayah & Ummi dah siap....Cantek x? Along xde gambar manja ayah & ummi tue..jadi along boh gambar nie la masa wedding along kat sekinchan...along gabungkan...ok x? Nie nampak sedondon skit..gambar khatam Quran ri tu muka ayah & ummi nampak gelap sbb membelakangkan cahaya....so xdpt la boh gambar tue erk..."Selamat Hari Raya Aidilfitri" buat Ayah & Ummi....tunggu kepulangan ank mu di Rembau nnt erk...cayang Ayah & Ummi....muahksss!!!

Aisyah Humairaq



Aisyah Humairaq lagi....dengan gaya pose yang baru...tgk la gelagat budak tomey ni. Comelnyer la dia ni..geram aku nengok pic dia ni...nie abah dia yang amik...aku dpt dari abah dia la..skang dh pandai melaram erk ank bonda ni. Bukan men lagi klu nampak kamera...ade aje pose yang dia akan wat...tapi bonda nk tgk Humairaq rambut panjang la....baru comel leh ikat tocang...xsabar nk tunggu ehhehe...

Tuesday, September 8, 2009

Selamat Raya Aidilfitri


Kepada semua kawan2 dan sahabat2 aku di mana aje anda berada..aku & hubby nk mengucapkan "Salam Aidilfitri" & "Maaf Zahir & Batin". Diharap raya kali ini meriah dan memberi lembaran baru buat kita semua. Jangan lupa mohon maaf daripada ibubapa kita...Balik kampung nnt hati2 semua...Ingatlah orang tersayang...OK!

Monday, September 7, 2009

Biskut Lagi...


Biskut Nestum
Biskut Semperit

Hari ni aku berjaya buat dua jenis biskut ni...mula2 aku wat biskut semperit ni guna acuan semperit tapi bunga dia leper bila aku bakar...jadi aku ubah skit resepinya kasi jadi mcm ni...jadilah biskut semperit patern baru ni...tapi rasa dia mmg macam semperit la...hehhee cuma xrapuh la...aku pon xtau pe ssh sangat nk wat semperit nie....

Biskut Nestum plak permintaan hubby aku...klu ikutkan xde dalam planning nk wat biskut Nestum ni tapi dh hubby suka aku turutkan juga la....agak kepenatan malam ni tapi ingat esk nk cont wat Biskut Nestum lagi sbb xcukup lagi tuk nk bawa balik kampung tok raya nnt...hehhee

Terasa cepat lak aku nk raya...xsabar2 nk balik kampung...tahun ni ummi kata family aku banyak kumpul kat Rembau...dh plan nk wat kambing bakar, nasi tomato & mcm2 lagi la...siap donate satu family RM100....huhuu...sje enjoy2 sama family time raya nnt....bestnyer....nasib raya ni dapat raya sama family aku pagi raya...tahun depan kena la bg rumah hubby raya 1st plak....

Ermmm...rasanya tangan aku ni dh xberdaya nk menaip sbb dr tadi dok uli wat biskut ni...ok semua...selamat bersahur....C U When I C U...daaaaaaa

Wassalam...........

Sunday, September 6, 2009

Thanks My Love Zaidi


video

Saturday, September 5, 2009

TenQ Atip & Apes


(bukan gambar sebenar)

TenQ Atip & Apes for Nasi beriani yang korang blanja untuk menu buka pose kami....Mesti sedap nie...hehehe....Aku bau aje dh rasa lapo...tapi lama lagi nk tunggu buka nie... Tgk gambar plak nie lagi la rasa semakin lapar...tapi kena tahan skit aje lagi nie....Apapon mekasih banyak2 tau....Moga dimurahkan rezeki...Amin.

Thursday, September 3, 2009

Member Lama


Yustiza...kawan lama aku masa kat NCT dulu...kami sama2 satu dorm 52 masa kat kolej dlu...mula2 yus rapat ngan Yan...ntah macam mana masa dia dh nk berenti belajar masuk tempat len aku leh rapat ngan dia..kami suka layan lagu mungkinkah...lagu indon kumpulan stinky tue...mmg sedap lagu tue..tapi bila yus dh berenti bila aku dgr lagu tue balik aku jadi sedih sangat teringat masa kami bersama nyanyi2 lagu tue...huhuhu. Aku ingat dh xjumpa dia lagi dh..tapi yus mmg simpan no aku..so kami berhubung bila aku dh sambung blaja kat Unikl Melaka...masa tue dia nk tunang so aku jumpa la dia masa dia bertunang dulu...Lepas tue hilang lagi...then dia call kata nk kawin tapi aku xdpt g sebab apa erk..aku pon lupa...tapi Yus mmg selalu sms lepas tue...kami sering la contact satu sama lain...skang dengan de komunikasi IT ni kami lagi la senang nk komunikasi antara satu sama lain....Harap2 persahabatan kami akan terus2 hingga ke ank cucu....amin.

Yus, jangan lupa lagu "mungkinkah" tue erkkk....hehehe. Lagu fav aku tue...sampai skang layan lagi...bila dgr lagu tue mesti aku ingat ko...sayang ko...muahks! Perkenalan singkat tapi begitu bermakna...tapi pelik kawan dah lama tapi hilang begitu aje...huhuu...emo skit...(hehee...)

Bahaya Name Card!!!


Amaran kepada semua berjati2 semasa di tempat Parking & dimana2 sahaja..terutama sekali kepada kaum wanita. Bace dan fahami apa yang xkena dengan Name Card...OK!!!

Wednesday, September 2, 2009

Hati dah terpikat...huhuhu


Smart x kaca mata ni?? Hati aku dh terikat nk beli menda ni...RM20 aje. Muhahaha...Suka la nampak vouge aje..sma macam akunyer yang kaca mata hitam Vincci....Ermmm..syg, boleh x klu ayg nk bli ini???

Tuesday, September 1, 2009

Buka Pose Umah Lucie


Juadah buka pose kami yang disediakan oleh Lucie....Yummy...!!!
Chef tengah bz sediakan makanan tapi aku candid aje pic dia...ngehngeh...Pic2 yang len tue aksi2 kami yang terlampau...biasalah semua kaki bergambar...pantang de kamera semua pose...hehe
Pic ni aku & lenny dah xsabar nk makan tapi yang len bz ngan hal masing2...hahaa...pa lagi lenny jom kita makan...muahhahaha...

1st time aku g umh Lucie...mmg cantek gilazzz umh dia...jeles aku...Semua design dinding, rekaletak barang dia semua cantek tau...aku mmg idamkan umh macam ni tapi terkabul ke idak erk...xpa berangan dulu mana tau 1 day terkabul..muahahaha....

Masakan Lucie mmg sedap...paling aku suka ayam yang dia bakar tue...mmg sedap la. Kari ikan masin dia pon len daripada yang len la....siap kami minta resipi minuman yang disediakan oleh Lucie...air kurma longan yang suam tue....mmg sedap la. Mula2 aku tgk mcm air ubat tapi bila rasa mak aiii sedap plak...rupanya longan dia daripada Thailand...kat sni mmg xsedap Lucie kata sbb longan dia hitam...sana diaorg pakai longan kering....

Yang paling best kami de winner makan paling banyak iaitu Adeq Yazid....siap dapat pinggan cantek tue...Nazri pon kalah la....Tapi Nazri makan banyak juga la...dua kali tambah tue...muhahahaha....biasala makan free...(kan Nazri kan..??)

Apapon aku & geng yang len enjoy makan kat sana...siap masing2 tapau bawa balik...kali ni Lucie hepi sbb dia masak semua habis la...mmg terror la kitaorg semua serbu makan..mmg makan sungguh2...hehe...Anyway thanks Lucie..len kali leh la ajak kami lagi...suka kami makan2 ni...hehe...

Ok..aku dh penat sangat ni nk g rest jap...daaa....Wassalam

Biskut Mama Carrie


bahan2:

300gm butter400gm tpg gndum (tp biasa kak yaya lebih kn lg...hehe)
120gm tpg jagung (ni pon lbh kn sket..)
100gm gula icing
1/2 sudu teh esen vanilla
cara2 :
1. pukul butter & gula icing smpai kembang
2. masuk esen vanila, tpg gndum n tpg jagung yg da di ayak - gaul sebati
3. canai n terap dgn acuan kegemaran :)

bhn2 icing utk atas biskut :
2 biji putih telur
150gm gula icing
15gm tpg jagung
coklat (yg ni kak yaya guna serbuk koko van houtan je hehe )
tooth pick (utk deco atas icing dgn coklat nti)
cara buat icing:1. pukul putih telur dgn gula icing dan tpg jagung hingga ringan...ni pukul btl2 bg kembang kaaawww....
2. asing sket icing utk cmpur dgn koko td
3. sapu icing putih atas biskut...pastu lukis la dgn koko guna tooth pick td...
4. bakar dlm suhu 160'c dlm 15 minit

hehehe...siap la tuu...
SELAMAT MENCUBA

P/s: resipi ni saya dpt dari kak yaya...tapi toping dia saya tukar la jadi coklat putih...hehe
 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816