Tuesday, September 1, 2009

Buka Pose Umah Lucie


Juadah buka pose kami yang disediakan oleh Lucie....Yummy...!!!
Chef tengah bz sediakan makanan tapi aku candid aje pic dia...ngehngeh...Pic2 yang len tue aksi2 kami yang terlampau...biasalah semua kaki bergambar...pantang de kamera semua pose...hehe
Pic ni aku & lenny dah xsabar nk makan tapi yang len bz ngan hal masing2...hahaa...pa lagi lenny jom kita makan...muahhahaha...

1st time aku g umh Lucie...mmg cantek gilazzz umh dia...jeles aku...Semua design dinding, rekaletak barang dia semua cantek tau...aku mmg idamkan umh macam ni tapi terkabul ke idak erk...xpa berangan dulu mana tau 1 day terkabul..muahahaha....

Masakan Lucie mmg sedap...paling aku suka ayam yang dia bakar tue...mmg sedap la. Kari ikan masin dia pon len daripada yang len la....siap kami minta resipi minuman yang disediakan oleh Lucie...air kurma longan yang suam tue....mmg sedap la. Mula2 aku tgk mcm air ubat tapi bila rasa mak aiii sedap plak...rupanya longan dia daripada Thailand...kat sni mmg xsedap Lucie kata sbb longan dia hitam...sana diaorg pakai longan kering....

Yang paling best kami de winner makan paling banyak iaitu Adeq Yazid....siap dapat pinggan cantek tue...Nazri pon kalah la....Tapi Nazri makan banyak juga la...dua kali tambah tue...muhahahaha....biasala makan free...(kan Nazri kan..??)

Apapon aku & geng yang len enjoy makan kat sana...siap masing2 tapau bawa balik...kali ni Lucie hepi sbb dia masak semua habis la...mmg terror la kitaorg semua serbu makan..mmg makan sungguh2...hehe...Anyway thanks Lucie..len kali leh la ajak kami lagi...suka kami makan2 ni...hehe...

Ok..aku dh penat sangat ni nk g rest jap...daaa....Wassalam

Biskut Mama Carrie


bahan2:

300gm butter400gm tpg gndum (tp biasa kak yaya lebih kn lg...hehe)
120gm tpg jagung (ni pon lbh kn sket..)
100gm gula icing
1/2 sudu teh esen vanilla
cara2 :
1. pukul butter & gula icing smpai kembang
2. masuk esen vanila, tpg gndum n tpg jagung yg da di ayak - gaul sebati
3. canai n terap dgn acuan kegemaran :)

bhn2 icing utk atas biskut :
2 biji putih telur
150gm gula icing
15gm tpg jagung
coklat (yg ni kak yaya guna serbuk koko van houtan je hehe )
tooth pick (utk deco atas icing dgn coklat nti)
cara buat icing:1. pukul putih telur dgn gula icing dan tpg jagung hingga ringan...ni pukul btl2 bg kembang kaaawww....
2. asing sket icing utk cmpur dgn koko td
3. sapu icing putih atas biskut...pastu lukis la dgn koko guna tooth pick td...
4. bakar dlm suhu 160'c dlm 15 minit

hehehe...siap la tuu...
SELAMAT MENCUBA

P/s: resipi ni saya dpt dari kak yaya...tapi toping dia saya tukar la jadi coklat putih...hehe
 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816