Tuesday, September 1, 2009

Biskut Mama Carrie


bahan2:

300gm butter400gm tpg gndum (tp biasa kak yaya lebih kn lg...hehe)
120gm tpg jagung (ni pon lbh kn sket..)
100gm gula icing
1/2 sudu teh esen vanilla
cara2 :
1. pukul butter & gula icing smpai kembang
2. masuk esen vanila, tpg gndum n tpg jagung yg da di ayak - gaul sebati
3. canai n terap dgn acuan kegemaran :)

bhn2 icing utk atas biskut :
2 biji putih telur
150gm gula icing
15gm tpg jagung
coklat (yg ni kak yaya guna serbuk koko van houtan je hehe )
tooth pick (utk deco atas icing dgn coklat nti)
cara buat icing:1. pukul putih telur dgn gula icing dan tpg jagung hingga ringan...ni pukul btl2 bg kembang kaaawww....
2. asing sket icing utk cmpur dgn koko td
3. sapu icing putih atas biskut...pastu lukis la dgn koko guna tooth pick td...
4. bakar dlm suhu 160'c dlm 15 minit

hehehe...siap la tuu...
SELAMAT MENCUBA

P/s: resipi ni saya dpt dari kak yaya...tapi toping dia saya tukar la jadi coklat putih...hehe

0 comments:

 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816