Tuesday, November 19, 2013

Air Terjun Lembah Anai


 Sangat indah dan cantik air terjun ini. Di tepi jalan utk naik ke bukit tinggi. Tempat ni dijadikan tempat persinggahan utk bergambar dan bukan utk mandi manda. Tapi dpt bayangkan klu dpt mandi disini kan best. Air yg jernih dan sejuk. Indah ciptaan-Mu... Kalau masuk sini perlu bayar 2ribu rupiah & klu nk rakam gambar dan terus print dalam 15ribu rupiah. Kalau dtg ke Bukit Tinggi, singgah la disini utk santai 15minit menikmati keindahan semula jadi. :D

UCEC 2013Inilah poster yg kami present di UCEC 2013 di Padang Indonesia


Pakaian tradisi minang yg diperagakan oleh pelajar2 Universitas Andalas utk menyambut tetamu kenamaan yg hadir. Ini bagi mempamerkan kebudayaan minang disana yg sgt mempersonakan.


My officemate & my Big Boss


Kenangan di UCEC 2013 di Grand Inna Muara Hotel

Throwback Padang : Pakaian Tradisi Minang


Pada 10-14 November 2013, Kami berada di Padang utk hadir UCEC disana dan berkesempatan berjalan2 di bukit tinggi, Padang. Disana kami dapat memakai baju pengantin/tradisi minang yg sangat cantik dan unik. Sangat seronok berada disana. Byk tempat2 menarik yg kami lawati terutama Air Terjun Lembah Anai, Lubang Jepang, Ngarai Sianok, Jam Gadang dll. Tapi xsempat nk ke danau yg dikatakan sangat indah. Insyaa Allah jika diberi kesempatan mau lagi kunjung kesana utk ke tempat2 sejarah yg lain. Ada juga tempat batu angkek-angkek, katanya misteri batu itu boleh diangkat dengan mudah jika niat kita baik, jika sebaliknya batu itu akan jadi berat sangat... mau tahu apa sebenarnya sejarah yg terdapat disana. Walaupon tempat yg kelihatan kecil tapi padat dengan penduduknya dan byk sejarahnya.

 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816