Bahan-bahan:Kacang Hijau (rendam 2 jam)
1 cawan gula putih
1/2 cawan gula merah
1 cawan susu pekat
3 sudu besar sagu
Santan pekat
3 helai daun pandan
Cara-cara:1. Kacang hijau direbus sampai kembang
2. Rendam sagu sehingga kembang.
3. Masukkan santan dan bahan rendam tadi ke dalam rebusan kacang.
4. Akhir sekali masukkan susu pekat, gula, daun pandan dan masak sehingga pekat.
---> klu nak sedap lagi santan pekat tadi masuk asing bagi mcm dlm gambo tu...lagi nmpak cantik dan berselera nk makan...hehhee
P/s: Rose mengidam nk makan...tapi dia malas masak. Jadi ni aku cari resepi bg dia tapi dia soh aku plak masak tok dia...de ke patut??? muhahaha...rose jgn malas nnt nk kawin senang....muahhahahaha