Thursday, May 15, 2014

Part 5: Bachelor Holiday Pulau Perhentian...



Hari pertama snokeling di Pulau Perhentian...

Selamat ptg semua... haaa ni nk update pasai snorkeling. Sangat la seronok rupanya snorkeling ni. Pertama kalinya la aku dpt merasai snokeling di pulau yg indah dan cantik ini. Syukur sangat sbb semuanya berjalan dengan baik. Dengan adanya teman2 yg membantu dan menyokong utk mengatasi ketakutanku. Hubby pon pertama kali juga snorkeling tpi dia nampak relax aje. Hahahaa


Ha inilah cikgu yg ajar saya snorkeling. Sekali ajar terus pandai. Baguihhh tau cikgu ni. Boleh la klu nk minta dia ajaq na tpi perempuan sahaja, lelaki dia xlayan. Hahhahaa... Oppss! Lupa klu yg single lagi dia suka + cewek ganu yg comey2.. dipersilakan lah ye...:P


Abe..oh abe.. lamenya dok tgk kebawah.. ni yg kami dok snap gambaq ni sedor ke idok ni.. hehehe. Inilah awin, abe yg pemalu tetapi sempoiiii habaq hang. Xkenal dia mmg tak leh nk sembang ngan dia. Klu dah kenai, siap la. Asik kena smash aje.. diam2 ubi berisi ni... Muahhahahaa.... Udah la tu abe, cer bangun sekejap, kita selfie sat ke.. :D


Haaaaa... tu dia abe awin kita.. baru nampak muka dia. Klu x dari tdi dok snorkeling aje. Tak jenguk dah apa jadi kot atas ni. So, peaceee!

video

Marilah kita melihat keindahan dan kehidupan di dasar laut yg begitu mengkagumkan dan semuanya ciptaan Allah s.w.t yang paling hebat. Sangat cantik karang2 disini, ikan2 yg berwarna-warni, kerang dan sebagainya..


Abe ni dh excited nak ajaq kami pi bagi makan kat ikan2 dlm laut ni. So, ikan-ikanan semua ready ye. Abg kawasan nk jamu roti sedapppp. Nak tgk videonya kena tungguuuu....

Bersambung lagi.... Kekekekee ^_^

Part 4: Bachelor Holiday Pulau Perhentian...


Hari pertama ke Pulau Perhentian...


Ready dah abe kito sorang ni nk p snorkeling di Perhentian... Ari ni pertama kalinya bagiku nk snorkeling, rasa excited xterkata la tpi takut pon ada juga.. Hihihi...


Sebelum ke pulau perlu la isi perut dlu. Kat sana nnt terus gedebussshhh terjun laut je. Kekekkee... inilah kedai pilihan kami utk sarapan pagi. Fadhli nk cari nasi dagang, ingatkan ada kat sini sbb ramai org kat kedai ni, tup2 nasi putih tpi lauknya ikan tongkol yg makan dgn nasi dagang tu.. boleh la kan...:D


Aikkk! Apasal muka aku masam sangat tu? Lapaq sangat kot. Abe sebelah dok renyeh xingat dh. Yang abe belakang sekali control hensem.. Hahhahahaa


Taraaaa! inilah dia yg dikatakan tadi. Nasi + ikan tongkol + teloq rebuihh + sambal skit. Sedappp cuma gulai ikan tongkol tu manis skit la... mmg selera org sini manis2 belako.. aiyoooo!


Amboiii selera betoii abe azwin kita makan ye. Sampai nk senyum pon ssh.. hehehe senyumm skit la abe baru manis mcm ikan tongkoii tu. :P

video

Ok, itu video ada sedikit penerangan dari abe kawasan ttg trip kita pagi ni ke Pulau Perhentian... Suara ala2 cover gitu... kekekee...


Dari tadi xde gambaq abe kito sore ni, inilah dia photographer kami yg cool & steady melayan kami yg excited terlebih nk snorkeling. Skang dh sampai kat jeti Kuala Besut & ready utk ke Pulau Perhentian... Yeahhh! Xsabaq dah ni nk terjun laut.. kekekee



Kami dah naik bot ke pulau. Bot ni sangat laju dan melambung2 kami dibuatnya. Tgk la pic awin sampai kena lelap mata, angin kuat. Topi pon boleh melayang klu xde tali sangkut kat leher. Hehhehee... abg kawasan control macho habis... 


Hahahhaa.. selalu dok kata kita ratu selfie tpi hakikatnya dia pon sama juga. Ni selfie paling terbaik la.. Kekekkeee... Oppsss! Jangan marah na..:P



Subhanallah, sungguh indah dan cantik ciptaan-Mu. Terpegun dengan pulau yg begitu indah ini. Pertama kali sampai sini, Alhamdulillah cuaca pon sangat baik. Lihatlah awan yg cantik sekali. Percutian yang sangat menggumbirakan... Ok! Gambaq ni sebenarnya lepas kami pi snorkeling. Ni kira transit kami sebelum bot laju mai amik kami pulang ke jeti kuala besut. Kira kami makan tgh hari disini, lepak2, snorkeling lagi disini sehingga pukul 4 ptg. 

Tungguuuu... nnt sy update pic snorkeling & video2 snorkeling kami di 2 pulau yg kami pi. Dapat tgk penyu lagi. Mmg terbaik la abg kawasan dpt captured video penyu tu...

Bersambung.....

Part 3: Bachelor Holiday Pulau Perhentian...



Malam pertama kami di Kuala Besut...

Memang dh dirancang dari awal, sampai saja di Kuala Besut, restoran ini menjadi pilihan kami. Daripada review yang di baca dr blog2 yg kami search ttg kuala besut ini, tempat ni mmg famous. So, klu dh famous mestilah kena cuba kan? Hehehe... So kami mai awai, 7.45 mlm dh de kat kedai ni tpi kedai ni xbuka lagi. Dia buka tepat pukul 8 mlm. Apabila buka ja lampu kedai ni, kami pon turun la dr kereta utk santapan malam kami. Yang peliknya belum pon sampai 10 minit buka kedai ni dh mulai penuh...


Ini antara menu yg ada sekali ngan harganya. Agak murah juga berbanding di Penang la kan. Hehehe yang best mlm ni nk makan bakaq2... Jom kita lihat apa menu yg kami pilih. Hehehe


Haaaaa... abe berduo ni dok pilih apa nk makan... Tapi abe baju kelabu tu dah order sotong goreng tepung 2 pinggan, udang goreng tepung sepinggan dan ikan celup tepung 5 ekor... isk isk sapa nk perabih ni semua makanan... yang abe baju itam tu plak pilih utk menu bakaq2.. ikan siakap bakar + udang + sotong... 



Dok leka gelak2, menu yg goreng2 terlupa nk ambik gambaq. Yang ni jerk yg sempat amik sbb teringat nk masukkan dlm blog comel ni. Hehehe.. selamat la abe kito sorang tu, xde la nampak byk sgt makannya kan. Tetapi realiti penuh semeja kami dengan makanan tpi yg makan 4 org aje. Kekekekkee...


Abe kito ni dah excited nk makan ikan siakap bakaq. Tengokla tu .. Ok jemput makan semua ye.. Hihi


Akhir sekali ini la muka2 org yg kekenyangan makan sotong, udang, & ikan-ikanan. Rasa2 esok nk snorkeling mau tenggelam ni sbb berat sangat nk bawa badan. Hahhahahahaa....

Ok. Selamat malam semua...
 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816