Thursday, May 15, 2014

Part 4: Bachelor Holiday Pulau Perhentian...


Hari pertama ke Pulau Perhentian...


Ready dah abe kito sorang ni nk p snorkeling di Perhentian... Ari ni pertama kalinya bagiku nk snorkeling, rasa excited xterkata la tpi takut pon ada juga.. Hihihi...


Sebelum ke pulau perlu la isi perut dlu. Kat sana nnt terus gedebussshhh terjun laut je. Kekekkee... inilah kedai pilihan kami utk sarapan pagi. Fadhli nk cari nasi dagang, ingatkan ada kat sini sbb ramai org kat kedai ni, tup2 nasi putih tpi lauknya ikan tongkol yg makan dgn nasi dagang tu.. boleh la kan...:D


Aikkk! Apasal muka aku masam sangat tu? Lapaq sangat kot. Abe sebelah dok renyeh xingat dh. Yang abe belakang sekali control hensem.. Hahhahahaa


Taraaaa! inilah dia yg dikatakan tadi. Nasi + ikan tongkol + teloq rebuihh + sambal skit. Sedappp cuma gulai ikan tongkol tu manis skit la... mmg selera org sini manis2 belako.. aiyoooo!


Amboiii selera betoii abe azwin kita makan ye. Sampai nk senyum pon ssh.. hehehe senyumm skit la abe baru manis mcm ikan tongkoii tu. :P

video

Ok, itu video ada sedikit penerangan dari abe kawasan ttg trip kita pagi ni ke Pulau Perhentian... Suara ala2 cover gitu... kekekee...


Dari tadi xde gambaq abe kito sore ni, inilah dia photographer kami yg cool & steady melayan kami yg excited terlebih nk snorkeling. Skang dh sampai kat jeti Kuala Besut & ready utk ke Pulau Perhentian... Yeahhh! Xsabaq dah ni nk terjun laut.. kekekee



Kami dah naik bot ke pulau. Bot ni sangat laju dan melambung2 kami dibuatnya. Tgk la pic awin sampai kena lelap mata, angin kuat. Topi pon boleh melayang klu xde tali sangkut kat leher. Hehhehee... abg kawasan control macho habis... 


Hahahhaa.. selalu dok kata kita ratu selfie tpi hakikatnya dia pon sama juga. Ni selfie paling terbaik la.. Kekekkeee... Oppsss! Jangan marah na..:P



Subhanallah, sungguh indah dan cantik ciptaan-Mu. Terpegun dengan pulau yg begitu indah ini. Pertama kali sampai sini, Alhamdulillah cuaca pon sangat baik. Lihatlah awan yg cantik sekali. Percutian yang sangat menggumbirakan... Ok! Gambaq ni sebenarnya lepas kami pi snorkeling. Ni kira transit kami sebelum bot laju mai amik kami pulang ke jeti kuala besut. Kira kami makan tgh hari disini, lepak2, snorkeling lagi disini sehingga pukul 4 ptg. 

Tungguuuu... nnt sy update pic snorkeling & video2 snorkeling kami di 2 pulau yg kami pi. Dapat tgk penyu lagi. Mmg terbaik la abg kawasan dpt captured video penyu tu...

Bersambung.....

0 comments:

 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816