Thursday, September 4, 2008

Jalan2 before ramadhan tiba...hehe




Hari sabtu lepas adikku angah dan salam datang jalan2 kat sni. Tengokla tu betapa meriahnyer gambo2 kami. Tu baru skit de belambak lagi tapi xkan nk bubuh semua kat sni. Letih la aku. Nie pon dah lambat up pics2 ni semua. Aku malas nk update. Hari ni baru la de kerajinan nk update. Hehehe....Mula2 diorg smpi penang aku terus bawa diorg jalan2 kat batu feringgi. Malam plak kami pergi "nite walk". Angah shopping sakan bli buah tangan tok family aku kat kajang. Rambang mata nk pilih mana satu. Ummi & ayah syok la dapat beg raya dari angah. Hehe... Salam ngan awek dia Sarah sibok dating jerk. Yerlah pasangan jauh dimata tapi dekat dihati. Macam aku ngan edy juga la dlu. Huhuhu....Tpi skang tidak lagi sbb ari2 jumpa jadi citer len la plak. Normal la tue dekat selalu selisih paham. Masa jauh rindu-rinduan. Lumrah kehidupan. Keesokkannyer kami jalan2 kat Telok Bahang. Kami pi "Taman Rimba" dan "Butterfly Farm". Lama juga kat "Butterfly Farm". Siap tgk video kejadian nyer si rama2 dan ade life show dr kakitangan kat situ. Hehe...syok tau siap bole pegang binatang2 tue. Cantik sangat2 auuwww...Betapa ajaibnyer kebesaran Allah s.w.t. Lepas habis setengah hari kat Telok Bahang kami bertolak balik ke rumah tok kemas2 barang2 adik2 aku akan bertolak balik kul 8.30 malam. Sampi kat sini abg sedara aku yang dok kat seberang jaya plak nak jumpa dan belanja makan KFC. Kami pon pi la jumpa abg wan ngan kak su serta anaknyer Dina. Comelnyer mata bulat si Dina ni. Geram tengok dia. Muka dia banyak ikut muka kak Su. Tapi yang kelakar nyer org ramai sgt ri tu smpi nk mkn kena beratur dekat sejam. Huhuhu...lama giler. Last2 sempat makan sat jerk sbb nk kejar bas plak. Sian adik2 aku dua org ni. Mai sat jerk. Nak wat mcm ner mai masa merdeka, tiket bas habis dah. Nak xnak kena la balik awal. Apapon kami enjoy hari tue. Esoknyer sudah start puasa. Aku dok umah jerk settle kan baju2 yang blom dibasuh. Hehehee....pastu apa lagi membongkang la kat umah. Kawan2 len xde. Semua balik kampung dan kije. Aku sorang2 nk wat pe lagi. Tidoooooooo jerk la....muahahahhahaa...

Oklah itu saje story aku buat hari ini. Penat dah tangan menaip nie....Oppsss seblom terlupa ni plak puisi dan pic aku edit saje2 buang masa. Muahhahahaa...apapon...layannnnnnnnnnnnn...

1 comments:

Riezal on 5:20 AM said...

Nice blog.. keep up blogging :)

 

Copyright © 2009 Si Cupu Diary Designed by Cupu | Contact Me at kechik2816